Studijski posjet u Zagrebu

 In Novosti

Kao jedna od aktivnosti projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, u petak 16.11.2018. godine, organizirana je terenska nastava u Zagrebu na kojoj su sudjelovali predstavnici organizacija civilnoga društva i studenti sa visokoškolskih ustanova uključenih u projekt te predstavnici projektnih partnera. Nastava je organizirana u okviru Globalnog tjedna poduzetništva, a sudionici su posjetili Veleučilište VERN i suradničke hubove, labove i inkubatore.

U učioni Veleučilišta VERN održan je mini panel o inkubatorima, hubovima, labovima i coworking prostorima, a raspravljalo se o njihovoj ulozi u razvoju (mikro)poduzetništva. Na panelu su sudjelovale i Ana Raguž iz Impact Hub-a Zagreb i Sandra Vlašić iz Terrahub-a koje su sudionicima/ama terenske nastave predstavile djelovanje svojih organizacija, najvažnije aktivnosti i projekte.

U popodnevnim satima slijedio je vođeni terenski posjet dvjema organizacijama. Jedna grupa sudionika posjetila je Zagrebački inovacijski centar – ZICER koji djeluje kao objedinjena inicijativa Razvojne agencije Zagreb, Tehnološkog parka, Plavog ureda i Start-up factorya, a druga grupa upoznala se s radom Impact HUB-a. Sudionici su se u terenskom posjetu mogli detaljnije upoznati s ovim inicijativama, razgledati njihov radni prostor te razgovarati s poduzetnicima-stanarima.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search